RT Momentum - шаблон joomla Продвижение

Међународни фудбалски турнир у Пелагићеву

      Наши најмлађи витезови су ових дана били учесници великог међународног турнира у Пелагићеву гдје се окупио велики број школа фудбала из региона и југа Европе. Захвални смо нашим спонзорима, родитељима и свим људима добре воље који су помогли одлазак на ово такмичење својим донацијама, спонзорствима и директним контактима са организатором турнира. Велика је част играти против имена каква су ФК Слобода из Тузле, ФК Цимбалија а посебно бити на истом такмичењу са ФК Партизан.

 

         Генерација 2008 је први дан имала два пораза са 2:0, једну нерешену и једну побједу од 1:0 чиме је завршила такмичење у групи. Треба истакнути да је та селекција заправо помјешана са годиштима 2009, 2010 и 2011 чиме ови резултати против екипа које су састављене од јединственог годишта 2008 заиста фантастични. Свима њима, осим Станимировић Николи, ово је први службени наступ у иностранству.

        Годиште 2005 је почело побједом од 3:0, отворили турнир баш како треба, другу утакмицу изгубили 4:0 од фаворита турнира екипе БААП-а, потом одиграли двије утакмице неријешено, прву са 2:2 а другу за четвртфинале 0:0. У утакмици за улазак у полуфинале поражени су са 5:1.

    Битан моменат који је преломио резултате првог дана је да су играчи путовали цијелу ноћ, пробијали се кроз снијежне наносе по босанским планинама изнад Сарајева, да би са великим закашњењем стигли буквално на почетак прве утакмице. Било је ту довољно времена само за умивање, доручак и правац у дворану на облачење. Проблем је правила и подлога у дворани, паркет на којему никада нисмо нити играли, нити тренирали. Велики број утакмица у једном дану и огромна борба и жеља коју су показали, освојила је срца домаће публике.

       Другог и трећег дана били смо сведоци просто нестварне игре дјеце годишта 2007. Другог дана су наступили на травнатом терену, расквашеном и много тешком за игру, добили ФК Слобода –Тузла са 5:0, Спортисимо-Бјељина са 8:0, ФК Граничар побједили са 5:1 а са домаћином, екипом БААП одиграли неријешено 1:1.

       Трећег дана, већ уморни од тешког терена и игре без иједне измјене играча, отварају наставак у групи поразом од 3:1 а онда, последњим атомима снаге, освајају пролазак у нокаут фазу са побједом од 1:0. Ту је већ природа одрадила своје, умор и блато на терену су узели свој данак а на другој страни је била екипа НК Цимбалије из Винковаца, један од фаворита, послије екипе Партизана. Опростили смо се од турнира поразом 3:1.

       Е, ту ипак није крај. Има и ту један ФК Обилић, онај из Крепшића, чије руководство није дозволило да пођемо кући без посјете њиховом стадиону. Дочекани смо као ВИП гости, дјеца су поздрављена од стране навијача и Управе нашег имењака а ту је била и наша бивша играчица Суза Вујошевић, која сада наступа за сјајну екипу ЖФК Искра из Бугојна.

    Повратак је био миран и удобан, првенствено захваљујући врхунски квалитетном аутобусу фирме ,,Blue Line“ из Херцег Новог, који нам је пуно помогао да успјешно и безбједно стигнемо на далеко одредиште.

     Следеће велико такмићење наше школе фудбала биће, уз учешће у ,,Ђетић лиги“, "Балканијада 2017“ чији смо домаћини. У Јуну идемо на турнир ,,Драган Манце“ у Београду, најпрестижнији турнир који организују ФСС и ФК Партизан, клуб који је наш велики пријатељ.

     За Јул 2017 имамо у плану турнеју по Европи у трајању од седам дана али ћемо о томе обавјестити накнадно.

 

 

 

Наша подршка

 

 

ПријаваBack to Top